Herbruikbare stoffen mondmaskers moeten worden gewassen zodra ze vuil worden, of minstens één keer per dag. Als je een wegwerpmasker hebt, gooi het dan weg nadat je het eenmaal hebt gedragen. Was en was altijd uw handen na het hanteren of aanraken van een gebruikt masker.

Je kunt uw masker toevoegen aan je gewone wasgoed.

Gebruik gewoon wasmiddel en de juiste instellingen volgens het stoflabel.

Met de hand. Was je mondmasker met kraanwater en wasmiddel of zeep.

Spoel grondig met schoon water om wasmiddel of zeep te verwijderen. Droog je masker volledig in een warme of hete droger of hang je masker in direct zonlicht om volledig te drogen. Als je hem niet in direct zonlicht kunt hangen, hang of leg hem dan plat en laat hem volledig drogen. Bewaar natte of vuile mondmaskers in een plastic zak. Gezichtsmasker dat in een plastic zak wordt geplaatst Als uw masker nat of vuil is van zweet, speeksel, make-up of andere vloeistoffen of stoffen, bewaar het dan in een afgesloten plastic zak totdat u het kunt wassen. Was natte of vuile maskers zo snel mogelijk om te voorkomen dat ze gaan schimmelen. Natte maskers kunnen moeilijk zijn om door te ademen en zijn minder effectief dan droge maskers.

www.medisch-mondkapje.nl

https://dgmondmaskers.nl/