Laten we er eerst zeker van zijn dat je naar iets kijkt dat echt gerepareerd moet worden. Het scheuren in raamkozijnen kunnen iets zijn dat je met rust moet laten. Laat het me uitleggen.

Een raamkozijn bestaat uit twee stijlen (verticale stukken hout) en twee rails (de horizontale stukken). Deze worden samengevoegd met vrij complexe pen-en-gatverbindingen en deze verbindingen maken het frame erg sterk. De sterkte van deze verbindingen is ook te vinden in het feit dat ze kunnen bewegen met seizoen veranderingen als het hout uitzet en krimpt.

Bij kouder weer trekken de houtvezels samen en hebben voegen de neiging open te gaan. Dan, in de zomer, als vochtigheid en hitte toenemen, zwelt het hout op en worden de voegen weer strakker. Als je die voegen opvult wanneer ze samengetrokken zijn, zal het hout, wanneer het weer uitzet, ofwel de vulstof uit de voeg duwen of ervoor zorgen dat het hout door de druk buigt.

Wel of niet vullen?

Er zijn twee richtlijnen om te gebruiken bij het bepalen van het wel of niet vullen.

Zie je licht door de spleet?

Is de scheur groot genoeg om een ​​kwart in te passen?

Als uw raam voldoet aan een of beide van deze, dan zou ik doorgaan en de scheuren opvullen met wat Abatron WoodEpox. Hoe je dat doet, lees je hier.

Bel hier ervaren mensen voor en los dit niet zelf op! 

www.wingman-montage.nl