Jarenlang zijn de effecten van passief roken onderzocht, en de resultaten tonen aan dat roken ongelooflijk gevaarlijk is en blijft, niet alleen voor rokers zelf, maar ook voor degenen om hen heen. De rook die wordt uitgeademd van tabaksproducten bevat meer dan 7000 chemicaliën en ongeveer 70 bekende kankerverwekkende stoffen (kankerverwekkende ingrediënten). Passief roken is zo gevaarlijk omdat het door andere mensen kan worden ingeademd, niet alleen door de roker. Bij kinderen kunnen de effecten van passief roken leiden tot:

Verhoogd risico op luchtweginfecties zoals bronchitis en longontsteking

Verhoogd risico op oor-, neus- en keelinfecties

Verhoogd risico op ernstige astma en astma-aanvallen

Verhoogd risico op wiegendood (ook bekend als wiegendood of wiegendood)

Bij volwassenen kan passief roken het risico op onder andere hartaandoeningen, longkanker en beroertes verhogen.

brandysmoke.nl